Кафе Индонезия
4 чаени лъжички смляно кафе Мокка;3 чаени лъжички какао;захар по желание;бадеми;400мл вряща вода.
От половината количество вода и кафето се сварява силно турско кафе.С останалата част от водата и какаото се приготвя какаово питие.Двете питиета се смесват.Сместа се загрява до кипване,след което се изсипва в в чашите,подслажда се на вкус и се поръсва с настъргани печени или сурови бадеми.
Обърнато айскафе
50 г смляно кафе;1/4 л вряща вода;45 г захар;1/4 сварено и изстудено мляко;1/8 л кондензирано мляко;сметана;малко захар;ванилия.
Кафето се залива с врялата вода и се прецежда,след което се подслажда със захарта и се охлажда.Тогава се добавя прясното мляко и кондензираното мляко.Сместа се оставя в хладилника,за да се изстуди добре.При поднасянето всяка порция се гарнира със сметана,леко ароматизирана с ванилия.
Пунш Шоко
8 пълни супени лъжици какао;2 чаени лъжички кафе без кофеин;1/4 л прясно мляко;2 чаши бяло вино;2 супени лъжици ром;разбита сметана;захар по желание.
Какаото,кафето и захарта се разбъркват с малко мляко и се
оставя да кипне.Добавят се виното,предварително затоплено,и ромът.Питието се налива в чашки,гарнира се със сметана и се поднася.Може да се поръси с малко кафе или какао.
Кафе Еликсир
10 г кафе;1/4 л вода;250 г кисело мляко;1оо г пудра захар и 2 яйчени жълтъка.
Сварява се,, турско'' кафе,подслажда се със захар и се охлажда.Прибавят се жълтъците разбити на пяна, и киселото мляко,разбито на крем.Сместа се разбива добре.
Еликсирът от кафе е тонизиращо и ободрително питие със значителна хранителна стойност.Препоръчва се след тежка физическа работа.
Айсмокка
4 чаши ледено студено кафе Мокка, 4-8 чаши шоколадов сладолед.Кафето се наслоява върху сладоледа в 4 стъклени чашки и се разбърква с лъжичка.Поднася се със сламка и лъжичка.По желание може да се добави бита сметана.
4 чаени лъжички смляно кафе Мокка;3 чаени лъжички какао;захар по желание;бадеми;400мл вряща вода.
От половината количество вода и кафето се сварява силно турско кафе.С останалата част от водата и какаото се приготвя какаово питие.Двете питиета се смесват.Сместа се загрява до кипване,след което се изсипва в в чашите,подслажда се на вкус и се поръсва с настъргани печени или сурови бадеми.
Обърнато айскафе
50 г смляно кафе;1/4 л вряща вода;45 г захар;1/4 сварено и изстудено мляко;1/8 л кондензирано мляко;сметана;малко захар;ванилия.
Кафето се залива с врялата вода и се прецежда,след което се подслажда със захарта и се охлажда.Тогава се добавя прясното мляко и кондензираното мляко.Сместа се оставя в хладилника,за да се изстуди добре.При поднасянето всяка порция се гарнира със сметана,леко ароматизирана с ванилия.
Пунш Шоко
8 пълни супени лъжици какао;2 чаени лъжички кафе без кофеин;1/4 л прясно мляко;2 чаши бяло вино;2 супени лъжици ром;разбита сметана;захар по желание.
Какаото,кафето и захарта се разбъркват с малко мляко и се
оставя да кипне.Добавят се виното,предварително затоплено,и ромът.Питието се налива в чашки,гарнира се със сметана и се поднася.Може да се поръси с малко кафе или какао.
Кафе Еликсир
10 г кафе;1/4 л вода;250 г кисело мляко;1оо г пудра захар и 2 яйчени жълтъка.
Сварява се,, турско'' кафе,подслажда се със захар и се охлажда.Прибавят се жълтъците разбити на пяна, и киселото мляко,разбито на крем.Сместа се разбива добре.
Еликсирът от кафе е тонизиращо и ободрително питие със значителна хранителна стойност.Препоръчва се след тежка физическа работа.
Айсмокка
4 чаши ледено студено кафе Мокка, 4-8 чаши шоколадов сладолед.Кафето се наслоява върху сладоледа в 4 стъклени чашки и се разбърква с лъжичка.Поднася се със сламка и лъжичка.По желание може да се добави бита сметана.
Няма коментари:
Публикуване на коментар